Terug naar de lijst met artikelen

werkzaamheden aan de commissie? De mening van onafhankelijke verkopers

Werken op commissiebasis kan veel mensen afschrikken. Alice en Lieven, zelfstandige verkopers uit Gent, geven hun mening over deze methode van inkomen die hen het beste past.

Wat is inkomen op commissiebasis?

Commissie is een vorm van vergoeding waarbij het inkomen varieert volgens de resultaten. Op commissiebasis werken maakt het daarom mogelijk een onbeperkt inkomen te verwerven. Zelfstandige verkopers die samenwerken met geninc krijgen een vergoeding gebaseerd op hun resultaten.

We vroegen aan Alice en Lieven, sinds een paar maanden zelfstandige verkopers uit Gent, wat hun opvatting is over werken op commissiebasis.

Een rechtvaardigheidsgevoel onder zelfstandige verkopers

Zelfstandige verkopers worden betaald op basis van hun prestaties. Dus hoe beter hun resultaten, hoe hoger hun inkomen. Dit is niet noodzakelijkerwijze het geval in het salaris-systeem omdat de werknemer geen controle heeft over het bedrag van zijn inkomen, dat niet afhangt van zijn arbeidsethos.

Ik was altijd een persoon die veel en heel vlug werkt. Ik heb zes maanden voor een architect gewerkt. Ik werkte heel hard maar ik ben daar nooit naar betaald geweest. Mijn collega’s die minder werkten dan ik verdienden evenveel als ik.

Onbeperkt inkomen

Een inkomen op commissiebasis weerspiegelt nauwkeurig de kwantiteit en de kwaliteit van het geleverde werk. Daarom past deze methode van vergoeding het beste bij mensen die heel erg betrokken zijn bij hun activiteit en die betaald willen worden op het niveau van hun inspanningen.

Ik moet toegeven dat ik aanvankelijk een beetje sceptisch was. Maar toen men het mij had uitgelegd, dacht ik onmiddellijk dat het het een goede zaak voor mij zou zijn op commissiebasis te werken, omdat ik een harde werker ben en als je hard werkt op commissiebasis kan je heel wat geld verdienen.

Commissie is het beste voor mij omdat ik werk voor wat ik wil.

Motivatie als motor

Deze methode van vergoeding is heel motiverend omdat de persoon die op commissiebasis werkt zijn eigen doelstellingen vastlegt. Om er zeker van te zijn dat deze motivatie blijft en hen alle kansen biedt, profiteren zelfstandige verkopers die met geninc werken van het advies van coaches, die hen helpen bij het bepalen en bereiken van hun doelstellingen, hen motiveren, hen ertoe aanzetten zichzelf te overtreffen en hun alle sleutels geven om succes te halen in de directe verkoop.

Ik heb de motivatie en het enthousiasme en dit helpt mij mijn doelstellingen te bereiken. Wij hebben tal van uitstekende coaches, wees dus niet bang om op commissiebasis te werken.

Kijk naar de video om te ontdekken wat zelfstandige geninc verkopers vinden over werken op commissiebasis !