Robin is nieuwsgierig van aard en heeft verschillende opleidingen en bedrijven getest voordat hij met geninc in zee ging en voorgoed bleef: hij is nu franchisenemer!

Je achtergrond voordat je een merkambassadeur werd ?

Zeer divers. Ik was niet academisch of diplomagericht. Ik begon als brandweerman toen ik 17 was. Ik heb verschillende studies gedaan op verschillende gebieden, waaronder ook werk-studie, maar ik kon niet vinden wat bij mij paste, er was altijd wel iets dat niet bij mij paste en waardoor ik van richting moest veranderen. Ik werd verleid door het ondernemerschap, maar ik was alleen, ik wist er niets van en ik was bang om te falen. Geninc nam eindelijk contact met me op via mijn Linkedin profiel en hier ben ik!

Je ervaring als merkambassadeur?

Ik kwam in september 2019 aan in de coworking hub van Lyon en ik begon heel zelfverzekerd en vastbesloten om ondernemer te worden, ik had al in gedachten om franchisenemer van Geninc te worden. De eerste twee dagen heb ik wat kunnen verkopen, maar de derde dag was een klap in het gezicht. Ik wilde te snel gaan in mijn eentje, maar dat werkte niet op de lange termijn. Toen besefte ik hoe belangrijk het is om goed omringd te zijn en vooral rekening te houden met het advies van mijn coach.

Ik begreep het belang van goed omringd te zijn

Door zijn advies toe te passen, nam mijn verkoop een hoge vlucht en werd ik in 5 maanden een business coach. De covid lockdown gebeurde op de dag van mijn promotie, wat een echte klap was maar ook een kans om mezelf de juiste vragen te stellen, mijn strategie te herzien en me aan te passen. Dat was nodig, want na de lock-up kreeg alles vorm en werd ik binnen een jaar franchisenemer!

Vandaag kan ik zeggen dat het grootste wat ik bij Geninc heb geleerd de weerstand tegen mislukking is. Ik heb geleerd mislukkingen te waarderen, ze te omhelzen en mezelf uit te dagen omdat je in de problemen die je tegenkomt de grootste kansen kunt vinden. Hoe meer je jezelf pusht, hoe meer je slaagt in uitdagingen, hoe meer je wordt beloond. Een van mijn sterke punten is dat ik niet wacht tot iemand me zegt wat ik moet doen, maar dat ik zelf op zoek ga naar de antwoorden

Wat trok je aan toen je begon?

De ontvangst: ik ben nog nooit ergens zo verwelkomd als hier.
De glimlach, de muziek, de sfeer, de goede vibraties, de energie…
Ik voelde me meteen goed en thuis.
Tijdens mijn eerste observatiedag was ik ook onder de indruk van mijn Domien coach, zijn maturiteit en zijn manier om meerdere mensen tegelijk te leiden. En toen ontmoette ik een heleboel mensen voor een dag, ik praatte, ik had plezier, ik at. Ik had niet het gevoel dat ik aan het werk was, ik had meer plezier dan wat dan ook, en dat is wat me ertoe aanzette om door te gaan.

En dan hebben we het nog niet eens over alle mogelijkheden die je daarnaast hebt op het gebied van evenementen, vergaderingen en reizen! Ik had een buitengewone ervaring waar ik vandaag dankbaar voor ben.

Mijn persoonlijk doel is bereikt, nu wil ik het delen met anderen

Wat verandert er nu je franchisenemer bent?

Meer verantwoordelijkheid natuurlijk, maar ook meer vrijheid omdat ik alles van A tot Z zal kunnen beheren. Er zullen nieuwe uitdagingen zijn, nieuwe dingen om te leren om beter en beter te worden. Ik zal in het veld blijven gaan om al mijn vaardigheden door te geven. Mijn persoonlijk doel is bereikt, nu wil ik het met anderen delen, anderen dezelfde kans bieden, doorgeven wat ik heb geleerd.

Je doel? Waar zie je jezelf over 5 jaar?

In Zwitserland! Het zou een trots zijn om een nieuw land te openen, om nog groter te zien. Over 5 jaar zou ik graag andere franchises gepromoot hebben. Mijn leven kan een gigantisch monopolie worden in de komende jaren! Ik zou ook graag investeren in genen, maar ook in onroerend goed. Mijn doel is om over 10 jaar een passief inkomen te hebben en om de wereld rond te kunnen reizen, waar ik al heel lang van droom, en om overal vandaan te kunnen werken, met wie dan ook, op elk moment…

3 tips voor een toekomstige franchisenemer?

  • Wees agressief over je eigen ontwikkeling en vaardigheden.
  • Omring jezelf met de juiste mensen en leer van hen.
  • Groot denken, je gedragen als de rol die je zou willen spelen, niet degene die je hebt.