Onafhankelijk van aard, heeft Rob de ene ervaring na de andere opgedaan zonder zijn potentieel volledig te realiseren.

Hij liet zich verleiden door de geniale kans en een paar maanden later vierde hij de opening van zijn eigen franchise!

Wat was je achtergrond voordat je Brand Ambassador werd?

Ik studeerde sportwetenschappen zonder zeker te weten wat ik wilde doen. Daarna ging ik bij de speciale troepen van het leger en na twee maanden overplaatsing ging ik in een fabriek werken. Het ging niet zo goed, de werkomstandigheden bevielen me niet: vast salaris, geen mogelijkheid tot evolutie, repetitieve en weinig lonende opdrachten,.. Ik vertrok snel daarna, ik probeerde iets anders maar de situatie was elders hetzelfde.

Jouw ervaring als Brand Ambassador?

Toen ik op zoek was naar een kans in de verkoop, ontdekte ik geninc.

Ik was benieuwd naar het vak, dus besloot ik in Antwerpen te beginnen, tegen mezelf zeggend “waarom niet” en ik werd niet teleurgesteld: ik voelde me meteen op mijn gemak, op mijn plaats. Het voelde alsof ik bij een familie kwam, want iedereen is vriendelijk en er heerst een zeer levendige, motiverende sfeer. Iedereen is vrolijk, lacht en maakt grapjes. We geven elkaar advies en steun. Dit is misschien wel een van de grootste voordelen van onafhankelijk zijn bij geninc: niemand is in competitie met een ander en iedereen probeert zichzelf uit te dagen, waardoor je kunt groeien en een betere gemoedstoestand hebt. En dan zijn er ook nog veel groeimogelijkheden met geninc.

Wij worden beloond naargelang onze inspanningen en vooruitgang. Wij genereren onze eigen inkomsten en het is een verandering ten opzichte van traditionele bedrijven. Als ik aan mijn vroegere ervaringen denk, denk ik dat vastzitten in één functie met een vast salaris niet echt geschikt voor mij was. Ik ben blij en voel me gelukkig dat ik deze kans heb gekregen.

Geninc gaf me alle sleutels tot succes en gelukkig kon ik ze grijpen. Ik ben geëvolueerd zoals ik dat wilde en nu heb ik de kans om mijn eigen franchise en kantoor te openen in Gent, om iets nieuws op te bouwen dat van mezelf is.

Ik zei tegen mezelf “waarom niet”..

Wat verandert er nu je franchisenemer bent?

Ik ben al veel veranderd om tot dit punt te komen.

Toen ik jonger was, was ik nogal impulsief, negatief en agressief tegen anderen. Ik had altijd behoefte aan onafhankelijkheid. Vandaag zie ik de dingen anders en mijn gedrag is anders, vriendelijker en positiever tegenover de mensen om me heen. Waar ik vroeger alleen problemen zag, zie ik nu oplossingen, mijn gemoedstoestand is geëvolueerd, is nu flexibeler. Voor de toekomst heb ik nog veel werk te doen, veel dingen te bereiken. Maar ik zal ook de tijd nemen om me te concentreren op wat ik echt wil. Ook de tijd nemen om naar de sportschool te gaan. Toen ik jonger was, had ik grenzen, ik kon niet alles hebben. Tegenwoordig, als ik iets wil, doe ik er alles aan om het te krijgen, zodat het mogelijk is. Ik voel minder stress en meer vrijheid.

Waar ik vroeger alleen problemen zag, zie ik nu oplossingen, mijn mentaliteit is veranderd, het is flexibeler

Wat is je doel? Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Waar, dat weet ik niet. Maar tot die tijd zie ik mezelf met een McLaren 720s Spider, een flat en dan natuurlijk verder evolueren met geninc. Ik zie mezelf zelfverzekerder met nog meer vaardigheden. Ik streef naar het beste, ik wil me in alle opzichten blijven verbeteren om altijd de beste versie van mezelf te zijn.

Ik streef naar het beste, ik wil me in alle opzichten blijven verbeteren om altijd de beste versie van mezelf te zijn.

3 tips voor een toekomstige franchisenemer?

  • Investeer veel tijd, maak je niet te druk over kleine beloningen, blijf gefocust op je doel.
  • Zoek altijd naar manieren om het beter te doen, te verbeteren, jezelf uit te dagen om beter te zijn.
  • Vind je ‘why’, wat je motiveert. Op school zeiden ze me dat ik het niet kon, wat mij motiveert is hun ongelijk te bewijzen.