Nadat hij zijn job en zijn woonst verloren heeft, krijgt Julien het aanbod merkambassadeur te worden. Aangetrokken door het werkveld, de energie en de mogelijkheden tot ontwikkeling, zet hij zich 200% in voor zijn nieuwe carrière. Na twee jaar hard werken en enkele keren te verhuizen, wordt hij de jongste franchisenemer van geninc.

Op zijn achttiende verdeelt Julien zijn tijd tussen zijn laatste jaar lyceum en zijn nachtjob in de horeca. Ten gevolge van een voetblessure is hij verplicht zijn job op te geven, waardoor hij zonder inkomsten zit. Na zijn revalidering solliciteert hij voor verschillende jobs, waaronder die van merkambassadeur.

Het beviel me dat ik een opleiding kon krijgen en verkoper kon worden zonder enige ervaring. Maar ik was ervan overtuigd dat deze mogelijkheid niets voor mij was.

Julien volgt dus de opleiding om merkambassadeur te worden in Lille, samen met andere personen met verschillende achtergrond, die net als hij op zoek zijn naar kansen. Ook al heeft hij geen enkele ervaring in de verkoop en heeft hij geen hogere studies gedaan, Julien laat zich opmerken door zijn betrokkenheid en zijn motivering. Ondanks zijn blessure wil hij bewijzen dat hij kan slagen door het beste van zichzelf te geven, en indruk maken op zijn coach door vlug onafhankelijk te worden.

Ik heb een restaurantjob geweigerd omdat ik een letsel had, maar ik ben al mankend het terrein opgegaan. Ik heb alles gedaan om te bewijzen dat ik de mij geboden kans waard was.

Nadat hij de coaches van de coworking hub in Lille spoedig opgevallen is door zijn energie, leert Julien geleidelijk aan de discipline die een merkambassadeur nodig heeft om zich te ontwikkelen en het goede voorbeeld te tonen. Omkaderd door zijn coach en zijn mentor, boekt hij vlug vooruitgang. Na amper drie maanden als merkambassadeur, coacht hij reeds 7 personen.

Ik heb alles gedaan om de beste te worden : ik heb me meer ingezet, ik ben vlugger gegaan, ik heb meer raad gevraagd en ik heb meer risico’s genomen.

Wanneer zijn coach en zijn mentor naar Lyon vertrekken om daar een nieuwe coworking hub te openen, wordt Julien uitgenodigd met hen mee te gaan, wat hij « na 45 seconden nagedacht te hebben » aanvaardt. In deze nieuwe stad, waar alles nog moet opgericht worden, krijgt hij de positie van coach wat hem toelaat zich nog sneller te ontwikkelen.

Na een vorming in Portugal waar hij andere merkambassadeurs uit heel Europa ontmoet, stelt Julien zich een nieuw doel : franchisenemer worden.

Tijdens mijn ontwikkeling had ik met verschrikkelijke uitdagingen te maken. Zelfs in die momenten was mijn werk een toevluchtsoord. Ik heb mijn verdriet, mijn woede en mijn frustratie omgezet in energie en in een goed humeur op het terrein.

Een jaar later, na tal van professionele belemmeringen en persoonlijke drama’s overwonnen te hebben, maar zonder ooit zijn motivering en zijn professionele instelling te heben verloren, beslist Julien naar Bordeaux te trekken om daar een nieuwe coworking hub te openen. Hij wordt zo de jongste geninc franchisenemer, amper 20 jaar oud.

Vandaag begeleidt Julien meer dan 35 merkambassadeurs in Bordeaux. Hij is niet van plan hier te stoppen maar wenst deel te nemen aan de expansie van geninc door de opening van nieuwe franchises te sponsoren in de komende jaren. Hij wil ook investeren in andere bedrijven, zowel in Frankrijk als in het buitenland.

Ik ben gepassioneerd door dit werk. Vroeger ging ik van de ene kleine job naar de anderen, nu ontwikkel ik me. Ik ben 20 jaar oud en reeds baas van een onderneming !

De raadgevingen van Julien aan een toekomstige franchisenemer :

  • Stel jezelf in vraag
  • Aanvaard tegenslagen
  • Zoek uit waarin jij het verschil kan maken
  • Ontwikkel de beste versie van jezelf