Geboren en getogen in de omgeving van Parijs, Jessim Chabane begon op zijn 21ste als Brand Ambassador na het behalen van een talencursus. Op 23-jarige leeftijd, na 2 jaar als BA, opende Jessim zijn franchise in Lyon. Ondertussen is hij teruggekeerd naar zijn geboortestad om daar zijn kantoor verder uit te bouwen

Wat was je achtergrond voordat je Brand Ambassador werd?

Ik deed heel wat klusjes waarbij ik “mijn handen moest gebruiken en niet mijn hoofd”, parallel met mijn studies: restauratie, handling, levering enz. en ik wilde iets doen waarbij ik mijn hoofd gebruikte. Dus solliciteerde ik om Brand Ambassador te worden. Ik was meteen geïntrigeerd door de mogelijkheden, en dus ging ik op observatiedag, en hier ben ik vandaag, als Franchisee.

Wat was je ervaring als Brand Ambassador ?

Ik heb meteen alles gegeven, ik ben van nature competitief, dus als anderen het konden, kon ik het ook! Het sprak me erg aan dat je heel snel en in verhouding tot de inspanning die je levert een behoorlijk inkomen kunt verdienen. Vanaf de eerste drie weken had ik meteen heel goede resultaten. Ik deed mijn sales en verdiende geld, dus alles was goed. Toen nam Steve Shortt mij mee om enkele Franchisenemers in België te ontmoeten om te zien hoe het er in andere Franchises aan toe ging, maar ook in een ander land. Ik heb veel Brand Ambassadors uit Lyon en overal elders zich zien ontwikkelen en franchisee zien worden. Ik dacht: “Als het voor hen werkte, waarom dan niet voor mij?”

Dus stopte ik met denken op korte termijn en begon ik te denken op lange termijn. Dankzij het ontwikkelingsprogramma en de hulp die ik kreeg van Franchisenemers en andere Brand Ambassadors, werd ik al snel een coach!

“Ik vond het heel prettig dat je heel snel en in verhouding tot je inspanning een behoorlijk inkomen kunt verdienen.”

Toen ik coach werd, veranderde mijn visie op bepaalde dingen omdat ik nu andere uitdagingen heb : het menselijke aspect van coaching. Ik ben echt veranderd tijdens deze jaren als brand ambassador. Vroeger was ik erg impulsief. Nu, als er een probleem is, vraag ik me af en denk ik na over de oplossingen voordat ik actie onderneem. Al deze dingen heb ik te danken aan de praktijk in het veld! 2018 was voor mij echt het jaar van leren en 2019 het jaar van beloningen.

Wat gaat er veranderen nu je een Franchisenemer bent?

Als ik vandaag een franchisenemer ben, is dat omdat ik mijzelf bewezen heb dat ik hiertoe in staat ben. Ik zal mijzelf dus 100 % blijven inzetten zoals ik altijd gedaan heb. Het doel is niet om slechts één keer te winnen, maar om constistent te zijn, en daarvoor zal ik een maximum aan informatie en advies tot mij nemen. Ik heb een growth mindset en ben altijd bereid om bij te leren

Jouw doel? Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Over 5 jaar zie ik mijzelf nog steeds groeien en anderen dezelfde kans die ik heb gehad door te geven door hen te helpen franchisenemer te worden. Ik wil ook mijn ouders financieel helpen, zodat zij met pensioen kunnen gaan. Op korte termijn wil ik mijn bedrijf goed kunnen runnen, wetende dat ik op Geninc kan rekenen om mij te ondersteunen

3 tips voor een toekomstige Franchisenemer

  • Wordt niet zelfvoldaan en geef het goede voorbeeld.
  • Probeer zoveel mogelijk Brand Ambassadors aan jouw zijde te hebben.
  • Leer en netwerk zo veel mogelijk, geef advies aan anderen.