Voormalig personal coach in een fitnessclub, zet Glenn zijn loopbaan nu verder als franchisenemer. Geconfronteerd met de financiële moeilijkheden van de fitnessclub, werd Glenn gedwongen zijn geluk elders te beproeven. Hij ontdekte toen Geninc, waar hij werd overtuigd door het business development programma dat hem in slechts anderhalf jaar tot franchisenemer zou leiden. We stelden hem een paar vragen over zijn achtergrond en doelstellingen.

Wat was je achtergrond voordat je BA werd?

Mijn twee speerpunten in mijn leven voordat ik bij Geninc begon, waren voetballen als semi-profvoetballer en werken in een fitnessclub als personal coach en sportschool manager.

Ik wilde doorgroeien in de fitnessbranche omdat die ook gebaseerd was op een franchisesysteem. Ik wilde mijn eigen franchise bij hen openen, maar ze hadden wat geldproblemen.

Toen, in december 2017, op 24-jarige leeftijd, werd ik benaderd door geninc, nadat ze mijn cv hadden gezien. Ik werd uitgenodigd voor een introductiedag en later voor een observatiedag in het veld.

Kunt u ons vertellen over uw ervaring als zelfstandig verkoper bij geninc?

Mijn eerste gevoel toen ik het kantoor binnenkwam was echt geweldig, omdat alle recruiters echt enthousiast waren, het waren veel jonge mensen en er heerste echt een geweldige sfeer.

Toen had ik een afspraak met Hamse. Ik zag dat hij echt succesvol was en er waren ook andere franchisenemers in de coworking hub. Ze leken ook een geweldige carrière te hebben, dus ik voelde me aangetrokken.

Je beste herinnering met geninc?

Op een dag in het veld, terwijl het donker was, liep ik met de eerste brand ambassador die ik heb gecoacht. En we wilden veel mensen spreken dus besloten we te gaan rennen. We vielen allebei op de grond toen we aan het rennen waren. En onze broeken waren gescheurd. We waren echt vies van de modder en we deden onze laatste verkoop bij onze laatste deur.

Ik kan me niet al die grappige verhalen herinneren, maar ik zou een boek kunnen schrijven over de dingen die ik heb meegemaakt toen ik BA was.

Wat vond je het leukste aan Geninc?

Natuurlijk, een heleboel dingen, maar eigenlijk ben ik begonnen vanwege het business development programma. Met Geninc hebben we de mogelijkheid om te groeien. Dus je kunt je eigen franchise runnen en tijdens het business development programma krijg je alle opleidingen van Geninc. Je kunt jezelf ontwikkelen tot een goede ondernemer. Dat is waarom ik hier begonnen ben.

De reden waarom ik ook ben begonnen, is omdat ik met Hamse bij de eerste afspraak was. In de co-working hub waren ook andere franchisees aanwezig. Dat waren allemaal geweldige ondernemers die goed bezig waren.

Zij waren echte voorbeelden voor mij, dus netwerken was echt belangrijk, al die verhalen ook. Ze hebben me enorm geïnspireerd.

Hamse, die mijn mentor was, heeft me veel geleerd. Hij leerde me interpersoonlijke vaardigheden. Hij kan mensen zo goed lezen en hij kan in de hoofden van mensen komen. Hij leerde me ook financiële vaardigheden.

Wat verandert er als je franchisenemer wordt?

Een heleboel. [Lacht] Maar vooral de verantwoordelijkheden. De verantwoordelijkheid ten opzichte van je recruiters, ten opzichte van alle BA’s in de coworking hub, ten opzichte van je klanten en ten opzichte van Geninc.

Uiteraard is het financiële aspect ook een grote verandering. De meeste dingen die ik gehoord en geleerd heb in theorie zet ik nu om in de praktijk.

Want je wordt geconfronteerd met positieve zaken, maar je wordt ook geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en daar moet je van leren.

Jouw projecten voor de toekomst (korte en/of lange termijn)?

Op korte termijn wil ik het beste en grootste kantoor van België runnen. Op lange termijn zou ik graag meerdere kantoren openen en een grote organisatie leiden.

Wat mijn persoonlijke doelstellingen betreft, zou ik graag een huis of een appartement kopen in Antwerpen en er met mijn vriendin intrekken. Ik zou ook graag een Mercedes AMG kopen, en investeren in vastgoed.

Je advies aan jezelf twee jaar geleden of aan een toekomstige franchise?

Ik denk aan niets specifieks, want er is één ding waarin ik geloof en dat is dat alles gebeurt met een reden, dus ik denk dat alles wat mij twee jaar geleden is overkomen, mij moest overkomen, zodat ik nu een Geninc-franchisenemer kon zijn.

Maar voor een toekomstige franchisenemer zou ik zeggen dat hij of zij meer moet doen, ik heb veel gedaan maar ik denk dat ik nog meer zou kunnen doen.

Ik zou ook zeggen om je focus te houden op wat je aan het doen bent en niet op iets wat je afleidt.