Op zijn 28ste en na 4 jaar als Brand Ambassador en sales coach, doet Donavan nu zijn eigen Geninc-franchise open in Mechelen! Een grote stap in de ontwikkeling van deze gedreven, jonge ondernemer!

Wat deed je voor je een Brand Ambassador werd?

Ik heb bijna drie jaar in een magazijn gewerkt. Op dat moment zocht ik gewoon naar een job en ben ik daar beland, omdat er niet veel vaardigheden vereist waren. Het gaf echter niet veel voldoening. Ik deed mijn werk, verdiende mijn salaris en ging naar huis. Na twee jaar zag ik geen progressie en werd ik gefrustreerd. De enige manier om in zo’n job meer te verdienen is door meer uren te draaien. Er is niets meer dan dat, en je leert er ook niks bij. Mijn droom was om luchtverkeersleider te worden, maar ik had de vaardigheden niet, en ik probeerde zelfs niet, omdat ik het zelfvertrouwen niet had.

Toen hij mij duidelijk maakte dat ik kon werken in de sales, en tegelijkertijd mijn sociale vaardigheden en zelfvertrouwen kon ontwikkelen, kwam er een klik.

Toen ik Brand Ambassador werd, vroeg mijn coach mij: “denk je dat sales iets voor jou is?” en ik wist niet of dat het geval was! Ik had the skills en het vertrouwen niet om een verkoper te worden – dat was tenminste wat ik destijds dacht. Toen hij mij duidelijk maakte dat ik kon werken in de sales, en tegelijkertijd mijn sociale vaardigheden en zelfvertrouwen kon ontwikkelen, kwam er een klik.

Wat is jouw ervaring als Brand Ambassador?

Het is fantastisch geweest, zeker in het begin. Voor de eerste keer ooit, was ik op mezelf aan het focussen, ik was elke dag aan het bijleren en groeien. In mijn eerste week had ik niets van zelfvertrouwen, maar ik had zoveel plezier dat ik wilde blijven proberen. Ik was allesbehalve de beste, maar ik heb geleerd om mijn tijd te nemen, om mezelf niet continu met anderen te vergelijken en om mezelf te blijven pushen.

Het geeft zoveel voldoening om andere mensen te zien ontwikkelen dankzij jou en het advies dat jij hen geeft.

Nadat ik zes maanden mijn vertrouwen en vaardigheden ontwikkeld had, ben ik beginnen coachen en andere Brand Ambassadors beginnen helpen. Het geeft zoveel voldoening om andere mensen te zien ontwikkelen dankzij jou en het advies dat jij hen geeft.

Ik ben al bijna 4 jaar andere mensen aan het coachen en het is mijn favoriet aspect geworden van hetgeen ik doe.

Wat gaat er veranderen nu je een franchisee bent?

Het komt eigenlijk op hetzelfde neer, maar met meer verantwoordelijkheid. Ik ben degene die verantwoordelijk is voor het welzijn en de ontwikkeling van de Brand Ambassadors met wie ik samenwerk. Ik ga ook mijn eigen onderneming leiden, dus ik ga nog meer doen, en ik ga nog beter moeten zijn in organisatie. Ik wil het soort franchisee zijn die mensen leidt door zelf het tempo te bepalen, en door een voorbeeld en bron van inspiratie te zijn. Ik doe wat ik moet doen zodat iedereen kan slagen.

Ik wil het soort franchisee zijn die mensen leidt door zelf het tempo te bepalen

Ik ga ook het Geninc-netwerk uitbreiden door een gloednieuwe locatie te openen in Mechelen! Het is niet ver van Antwerpen, maar het is wel een grote stap richting het openen van een hele resem co-working hubs in België en Europa. Ik kijk er naar uit om een “pionier” te zijn!

Wat zijn je tips voor een toekomstige franchisee?

  • Wees volhardend. Geef niet op en neem je tijd
  • Leer uit je fouten. Als je hetzelfde patroon blijft herhalen, ga je altijd hetzelfde resultaat krijgen.
  • Ga “all in”. Als je overweegt om iets te doen, steek dan niet al je tijd in een plan B, focus op plan A!